Anders Gran i Eika Kredittbank mener kredittkortet er en selvfølge på ferie. Her er 7 gode grunner for hvorfor han mener akkurat det:

 1. Bankens penger – ikke dine

  La oss innse det. Det hender at lommebøker blir borte. Kort kan bli stjålet eller kortdata kan bli kopiert. Kommer kortet ditt i hendene på feil mennesker, kan det fort bli tomt på kontoen.

  – Har du brukt et vanlig bankkort som er knyttet til lønnskontoen din, er det dine penger som blir borte. Har du i stedet brukt et kredittkort, er det bankens penger som blir stjålet, sier Anders Gran.


 2. Sikret mot useriøse aktører

  Som bruker av et kredittkort, er du også sikret mot ID-tyveri. Skulle noen misbruke din identitet til å kjøpe varer og tjenester, har du rett til juridisk bistand på inntil 50.000 kroner dersom kortet har vært i bruk de siste 45 dagene eller har utestående rentebærende kreditt.


 3. Ekstra trygghet

  Har du noen gang stått i en fremmed by og opplevd at kortet ditt ble slukt av minibanken? Eller at du ikke får betalt i en butikk fordi kortet ditt ikke virker?

  – Da er det godt å ha flere kort å ty til. En hovedregel bør være at du bruker kredittkortet som hovedkort på tur. Blir det borte, har du alltids ditt vanlige kort å ty til, sier Gran.


 4. Reise- og avbestillingsforsikring

  Visste du at dersom du betaler minst halvparten av reisen din med kredittkort, får du reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet?

  Forsikringen dekker tapet ditt om du blir syk eller får frastjålet verdisaker i ferien. Den gjelder også ved forsinkelser i forbindelse med flyreiser.


 5. Tilgang på egne penger

  Hoteller og leiebilselskaper reserverer ofte større summer enn den avtalte prisen du skal betale. Bruker du et vanlig bankkort, kan det føre til at du plutselig har mindre penger å rutte med enn du hadde planlagt.

  – De tar høyde for at du kan utsette bilen eller hotellrommet du leier for en skade. Det fører til at pengene fryses på kontoen din, noe som kan være veldig upraktisk, sier Gran.


 6. Trygghet for uforutsette kostnader

  Mye kan skje på en reise. Kanskje må du legge deg inn på hotell, mens du egentlig hadde planlagt å ligge i telt. Og skulle bagasjen bli borte, kan du plutselig være nødt til å betale for mer enn du egentlig har budsjett for.

  – Et kredittkort fungerer derfor også som en ekstra trygghet det kan være godt å ty til dersom noe uforutsett skulle skje, mener Gran.


 7. Flere fordeler

  Gjennom fordelsprogrammet knyttet til kredittkortene kan du spare penger og gjøre gode kupp. Er du i gang med å planlegge ferie, bør du sjekke Eika Hoteller som gir deg tilgang til over 5 millioner hotelltilbud i 220 land.

  Skal du leie bil er det lurt å sjekke Eika Leiebil som gir deg svært gode priser på leiebil, i tillegg til 10 % rabatt dersom du betaler med kredittkortet ditt fra Eika. Husk også at du kan få en rimelig egenandelsforsikring hvis du bruker kredittkortet ditt.